FASZEROWANE ZIEMNIAKI Z GRILLA

Składniki;

 

4 duże podłużne ziemniaki

150 g. mazzarelli

20 g. parmezanu

1/2 pęczka bazylii

3 łyżki śmietany

1 łyżka musztardy

sól

pieprz

papryka słodka

papryka ostra

 

Wykonanie;

 

Umyj ziemniaki, osusz i zawiń każdą sztukę w folię aluminiową.Umieść zawinięte ziemniaki w piekarniku nagrzanym do temperatury 250 C. i piecz przez około 40 minut.(Możesz też upiecz ziemniaki w żarze ogniska lub grilla). Odwiń folię i piecz jeszcze 10 minut. Ostudź. Mozzarellę pokrój w kostkę, parmezan zetrzyj, bazylię umyj i posiekaj. Przekrój ziemniaki wzdłuż na połówki, łyżeczka wydrąż miąższ, tak aby powstały głębokie łódeczki. Wydrążony farsz ziemniaczany przełóż do miski dodaj sery, bazylie  śmietanę musztardę, dopraw do smaku wymieszaj. Nafaszeruj łódeczki masą , rozgrzej grill ogrodowy. Grilluj ziemniaki przez około 15 minut.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *