Składniki:

1 sprawiony kurczak

30 dag. mielonego mięsa drobiowego

1 kajzerka

1/2  szklanki mleka

1 cebula

1 łyżeczka masła

sól

pieprz

olej

 

Wykonanie:

 

Bułkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć, wymieszać z mielonym mięsem. Cebulę grubo posiekać. Z kurczaka wyjąć kości. Mięso delikatnie rozbić tłuczkiem. Cebule podsmażyć na maśle, wymieszać z mięsną masą, przyprawić solą i pieprzem. Farsz rozsmarować na płacie mięsa, ścisło zwinąć w roladę. Roladę obwiązać bawełnianą nitką. Przełożyć do brytfanki, posmarować olejem. Piecz około 60-70 minut w 200C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *