GALARETKA Z PRZEPIÓRCZYMI JAJKAMI

Składniki:

1  litr rosołu

7 łyżek żelatyny

1 puszka groszku

6 ugotowanych jaj przepiórczych

1 ugotowana marchewka z rosołu

25 dag. mięsa drobiowego z rosołu

1 puszka kukurydzy

sól

pieprz

Wykonanie:

Gorący rosół przecedzić przez gęste sitko  doprawić solą i pieprzem można dodać magii w płynie do smaku wsypać żelatynę wymieszać odstawić ,ostudzić. Formę keksówkę  wyłożyć folią spożywczą, na dno wsypać odsączony groszek ,równomiernie go rozprowadzić  ,zalać tężejącą galaretką wstawić do lodówki by zastygła. Na zastudzonej warstwie galarety ułożyć jajka przepiórcze ,posypać pokrojoną marchewką zalać porcją galarety dać do zastygnięcia. Mięso z rosołu pokroić w kostkę ułożyć na galarecie ułożyć kolejną porcję zastudzić. Na wierzch wyłożyć odsączoną kukurydzę, zalać resztą rosołu z żelatyną wstawić do lodówki schłodzić.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *