Składniki:

25 dag.  margaryny
3/4 szklanki cukru
2 żółtka
3 szklanki mąki
1 cukier waniliowy
1 łyżeczka proszku do pieczenia

Wykonanie:

Margarynę posiekać z cukrem i przesianą mąką, dodać żółtka, zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na 3 części i upiec oddzielnie placki. w jednakowej blaszce wysmarowanej i posypanej bułką tartą.Piecz w nagrzanym piekarniku 180 C. około15-20 minut.Upieczone placki wystudzić.

Masa:

1/2 litra kwaśnej śmietany
3/4 szklanki cukru pudru
1 szklanka wiórek kokosowych
3 łyżki kakao

Wykonanie:
Śmietanę utrzeć z cukrem,dodać kokos ,kakao i dobrze wymieszać . Przełożyć placki. Posmarować także wierzchnią część ciasta. Posypać kokosem. Ciasto odstawić do lodówki na noc. Najlepiej smakuje następnego dnia.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *