ŚLIMACZKI Z KOKOSEM

Składniki;

40 dag. mąki  pszennej
25 dag.margaryny
5 dag. drożdży
3 łyżki mleka
3 łyżki śmietany
1 łyżka cukru

Wykonanie:
Mąkę przesiać na stolnicę i posiekać z margaryną, drożdże rozmieszać z mlekiem lekko ciepłym i cukrem, oraz śmietaną i połączyć z mąką .Zarobić ciasto i położyć na godzinę do lodówki .

Masa kokosowa:

4 białka

25 dag cukru pudru

25 dag. kokosu

Wykonanie:

Ubić  białka z cukrem pudrem, dodać  kokos, wszystko wymieszać .
Ciasto i masę kokosową  podzielić na 4 części  rozwałkowywać kolejno kawałki ciasta smarować masą kokosową zwijać jak roladę i kroić szerokie około 2-3 cm . układać na posmarowanej i wyłożonej papierem blaszce i piec na złoty kolor około 20-25 minut w temperaturze 160 C.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *