GOŁĄBKI ZAPIEKANE

Składniki:

2 szklanki ryżu

2 szklanki kaszy

1 kg. mielonej łopatki

60 dag. mielonego wędzonego boczku

1 duża cebula zeszklona na maśle

kilka pieczarek drobno pokrojonych i podsmażonych na maśle

sól

pieprz

maggi w płynie

1 jajko

Wykonanie:

Kapustę sparzyć rozdzielić liście. Farsz dokładnie wymieszać i doprawić. Nakładać na sparzone liście kapusty i zwijać gołąbki. Układać ciasno w żaroodpornym naczyniu. Podlać rosołkiem a na wierzch zetrzeć wiórki wcześniej dobrze schłodzonego masła. W trakcie pieczenia podlewać rosołkiem. Zapiekać około 2 godzin w temperaturze 180 C. Podawać z pomidorowym sosem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *