GOTOWANE ROLMOPSY O SMAKU PAPRYKI

Składniki

1 kg. Filetów śledziowych

1 duża cebula

1 szklanka oleju

3/4 szklanki octu

sól

pieprz,

ostra papryka

Vegeta

Wykonanie:

Każdy file t śledziowy oprósz solą, pieprzem i szczyptą ostrej papryki. Zwiń w dość ciasny rulonik zepnij wykałaczką. Ułóż w garnku jeden obok drugiego. Cebulę obierz,pokrój w piórka posyp ruloniki. Całość zalej olejem i octem lekko oprósz Vegetą i ostrą papryką. Gotuj na małym ogniu 20 minut. Ostudź, odstaw w chłodne miejsce. Takie rolmopsy najlepiej smakują następnego dnia. Można je podać np. z papryką konserwową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *