GRILOWANE PIECZARKI

Składniki;

2 szalotki
400g. dużych pieczarek
100g. kiełbasy żywieckiej
1 łyżka oleju
200g. sera feta
150g. serka naturalnego
listki tymianku
sól
pieprz

Wykonanie;

Szalotki obrać ,posiekać.Pieczarki oczyścić, trzonki odciąć i posiekać. Kiełbasę pokroić w drobną kosteczkę i razem z cebulą i posiekanymi trzonkami podsmażyć na rozgrzanym oleju.Fetę rozgnieść widelcem, wymieszać z serkiem naturalnym, tymiankiem i mieszanką z patelni.Doprawić solą i pieprzem.Nadzienie nałożyć do kapeluszy pieczarek, ułożyć na tacce aluminiowej i grilować 10-15 minut. Można podawać z bagietką czosnkowa i szłatą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *