GULASZ MEKSYKAŃSKI

Składniki:

1200  g dowolnego mięsa

2 cebule

2 papryki czerwone

2 puszki czerwonej fasoli

2 puszki kukurydzy

800  g pomidorów

6-7 ząbków czosnku

1 łyżka papryki w proszku

4 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżeczka mielonej kolendry

1-2 papryczki  chili (drobno pokrojone)

1 łyżeczka oregano

sól

 pieprz do smaku

Wykonanie:

 Mięso pokroić w kostkę i usmażyć z pokrojoną w kostkę cebulą, dolewając niewielką ilość wody ,dodać pomidory obrane ze skórki. Gdy mięso jest już miękkie dodać przeciśnięte ząbki czosnku oraz pozostałe składniki i przyprawy. Dusić do momentu aż sos stanie się gęsty.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *