GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW

GULASZ Z ŻOŁĄDKÓW

 

Składniki:

1/2 kg. kurzych żołądków

2 marchewki

1-2 papryki

3 cebule

1 ogórek kiszony

natka pietruszki

kostka rosołowa

pieprz

papryka słodka lub chilli

 

Wykonanie:

Żołądki  czyścimy i obgotowujemy chwilę gdzieś 10-15 minut.Odcedzamy kroimy w paski, zalewamy szklanką wody, gotujemy wrzucamy kostkę rosołową i przyprawy ,marchew trzemy na grubych oczkach, papryki, cebule i ogórek kroimy w kostkę, wrzucamy do żołądków dusimy aż mięso zmięknie, dodajemy posiekaną natkę i gotowe .Jeżeli potrzeba to z mąki i wody zrobić zawiesinę wlać do żołądków i powstanie sos .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *