HERBATA MROŻONA Z RABARBAREM

Składniki;

1, 5 litra wody niegazowanej
herbata o wysokim stopniu intensywności
ulubione owoce sezonowe lub cytrusy
mięta do smaku
kostki lodu do schłodzenia napoju

Wykonanie;

Do przygotowania letniego napoju najlepiej użyć mocnej herbaty(Assam, Ceylon). Dobrze jest zaparzyć ją wcześniej w temperaturze 96C.przez około 3-5 minut, w proporcji 1 łyżeczka na kubek.Po zaparzeniu przelać herbatę i poczekać aż wystygnie, następnie wstawić do lodówki.Do szklanego naczynia dzbanka wlać herbaciany napar według uznania dodać wodę i ulubione owoce.Na upał najlepiej sprawdza się cytrusy np. pomarańcze lub cytryny.Można tez użyć owoców sezonowych jak rabarbar. Na koniec dodać kostki lodu i listki świeżej mięty.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *