Ciasto:


3 szklanki mąki
1 szklanka cukru
2 jajka
1/2 kostki margaryny
2 łyżki miodu
2 łyżki mleka
1 łyżeczka sody

Masa serowa:

1  kg białego sera mielonego
6 jajek
1 szklanka cukru
1 kostka masła
1 budyń waniliowy
1 szklanka mleka
polewa czekoladowa

Ciasto:

 Ze wszystkich składników zagnieść ciasto. Podzielić je na 3 równe części. Dać do lodówki na 1/2 godziny Następnie rozwałkować, na grubość 1/2 cm. posypując stolnicę mąką. Wyłożyć na posmarowaną blachę i posypaną bułką tartą lub mąką. Każdy placek piec oddzielnie około 20 minut w temperaturze 180  C. Placki pozostawić do wystygnięcia.

Masa serowa:

Ser, jajka, masło, cukier włożyć do głębokiego garnka. Podgrzewać na małym ogniu cały czas mieszając, wlać budyń waniliowy rozpuszczony w szklance mleka cały czas mieszając doprowadzić tylko do wrzenia, aby budyń się zagotował . Zimne placki przełożyć masą serową. Wierzch polewać polewą czekoladową.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *