INDYK W ZIOŁACH Z KASZKĄ

Składniki:

 

80 dag. piersi indyka

1 łyżeczka szałwii

1/4 łyżeczki tymianku

1łyżeczka soli

1/2 łyżeczki pieprzu

1/3 łyżeczki słodkiej papryki

1/2łyzeczki ostrej papryki

600 ml. mleka sojowego lub zwykłego

2 ząbki czosnku

20 dag. pieczarek

1pomidor

10 dag. zielonego groszku

15 dag. kaszki kuskus

1 łyżeczka koncentratu pomidorowego

sól

pieprz do przyprawienia kuskusu

olej

 

Wykonanie:

 

Indyka umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, szałwią, paprykami i tymiankiem. Wstaw noc do lodówki. Olej rozgrzej w rondlu, obsmaż indyka z każdej strony. Wlej mleko sojowe, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, duś pod przykryciem około godziny. Ewentualnie przypraw. Kuskus przygotuj wg. przepisu , podsmaż pieczarki. Dodaj groszek, pokrojonego pomidora i koncentrat pomidorowy, przypraw. Podduś. Dodaj kuskus, połącz. Podaj z indykiem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *