Składniki:
80 dag. piersi indyka
1 łyżeczka szałwii
1/4 łyżeczki tymianku
1łyżeczka soli
1/2 łyżeczki pieprzu
1/3 łyżeczki słodkiej papryki
1/2łyzeczki ostrej papryki
600 ml. mleka sojowego lub zwykłego
2 ząbki czosnku
20 dag. pieczarek
1pomidor
10 dag. zielonego groszku
15 dag. kaszki kuskus
1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
sól
pieprz do przyprawienia kuskusu
olej
Wykonanie:
Indyka umyj, osusz, natrzyj solą, pieprzem, szałwią, paprykami i tymiankiem. Wstaw noc do lodówki. Olej rozgrzej w rondlu, obsmaż indyka z każdej strony. Wlej mleko sojowe, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, duś pod przykryciem około godziny. Ewentualnie przypraw. Kuskus przygotuj wg. przepisu , podsmaż pieczarki. Dodaj groszek, pokrojonego pomidora i koncentrat pomidorowy, przypraw. Podduś. Dodaj kuskus, połącz. Podaj z indykiem.