Składniki:

12 i 1/2 dag. margaryny

10 łyżek cukru

1i 1/2 szklanki mąki

3 jajka

szczypta soli

2 łyżeczki proszku do pieczenia

40 dag. owoców (np. jabłek)

1 opakowanie cukru waniliowego

Wykonanie:

Margarynę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do masy kolejno dodawać jajka. Gdy składniki się połączą dodać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Całość mieszać, aż do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelać do wysmarowanej margaryną i posypanej bułką tartą formy o średnicy 24 cm, ułożyć pokrojone owoce. Piecz 40-50 minut w 180 C. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *