JABŁKA MIŁOSCI SŁODKA OWOCOWA PRZEKĄSKA

Składniki:

 

125 g .posiekanych orzechów laskowych uprażyć na suchej patelni, przesypać na głęboki talerz. 4 jabłka umyć, osuszyć, nabić na długie patyczki. Zagotować 150 g. śmietany kremówki ze 100 g. cukru, 2 łyżkami miodu i 1 łyżką masła. Gotować na małym ogniu około 15 minut, aż powstanie karmel. Do karmelu włożyć jabłka i obracając równomiernie je pokryć słodką polewą. Potem owoce obtoczyć w uprażonych orzechach. Obtaczając jabłka w orzechach obracać je na patykach i lekko dociskać do talerza. Owoce położyć na paterze, wysuszyć.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *