ŚLEDZIE Z GROSZKIEM I KUKURYDZĄ

Składniki:

1/2 kg. marynowanych śledzi

15 dag. kukurydzy z puszki

15 dag. zielonego groszku z puszki

 3 ogórki konserwowe

10 dag. marynowanych pieczarek

1pęczek szczypiorku

cebula marynowana

sok z cytryny

3 łyżki oleju

1/2 łyżeczki musztardy

sól

pieprz

Wykonanie:

 

Dokładnie wymieszać sok z cytryny ze szczyptą soli ,pieprzu ,oraz musztardą i zrobić sos winegret, mieszając dolewać pomału olej. Szczypiorek opłukać i posiekać. Odsączyć groszek i kukurydze. Pieczarki, ogórki  i cebulę pokroić w plastry. Śledzie pokroić na małe kawałki. Ułożyć na półmisku. Udekorować przygotowanymi warzywami. Posypać szczypiorkiem i zalać sosem. Wstawić na pół godziny do lodówki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *