Składniki;

7 jajek
mały pęczek natki pietruszki
1/3 czerwonej świeżej papryki
2 garści tartego oscypka
garść łuskanych orzechów włoskich
2 łyżki majonezu
kopiasta łyżeczka tartego chrzanu
sól

pieprz

 

Wykonanie;

 

Jajka ugotuj ,zalej zimną woda obierz, przekrój  na pół wzdłuż jajka. Żółtka delikatnie wydrąż do miseczki . Dodaj do nich drobniutko posiekaną paprykę i pietruszkę, majonez, ser oraz chrzan. Wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Przypraw solą i pieprzem. Masę przełóż do rękawa cukierniczego i napełniaj nią połówki jajek. Udekoruj posiekanymi orzechami, natką pietruszki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *