Składniki;
10 jajek
7 łyżeczek gęstej śmietany
szczypiorek
1 łyżeczka masła
sól
pieprz
bułka tarta

Wykonanie;

Jajka ugotować na twardo wystudzić i każde jajko przeciąć ostrym nożem wzdłuż jajka wraz ze skorupką.Delikatnie wyjąc białko razem z żółtkiem pilnować aby nie uszkodzić skorupki . Białko z żółtkiem rozdrobnić widelcem lub przecisnąć przez praskę do ziemniaków, dodać posiekany szczypiorek, śmietanę ,masło i doprawić do smaku solą i pieprzem.Skorupki wypełnić masą, delikatnie wyrównać i maczać w bułce tartej.Smażyć aż bułka się zarumieni.Można podawać na ciepło i na zimno.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *