Składniki;

12 jajek
3 łyżki majonezu
10 dag. szynki konserwowej
3 ogórki kiszone
1 por(biała część)
sól
pieprz
ostra papryka w proszku
ogórek zielony
kilka liści zielonej sałaty

Wykonanie;

Jajka ugotować na twardo, ostudzić,obrać i przekroić na połowę (wzdłuż jajka). Żółtka wyjąć i utrzeć z majonezem. Szynkę, ogórki kiszone i por pokroić w drobną kostkę. Dodać je do masy żółtkowo majonezowej. Przyprawić do smaku i wymieszać.Przygotowaną masą napełnić połówki białek. Udekorować papryką w proszku i plasterkami ogórka zielonego.Faszerowane jajka podawać na talerzu wyłożonym zieloną sałatą.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *