PIECZARKI FASZEROWANE

Składniki;

40 dag. średnich pieczarek
2-3 łyżki tartej bułki
cebula
olej
3 łyżki mąki
2 jajka
ser żółty
koperek
sól
pieprz

Wykonanie;

Z pieczarek wyciąć trzony i posiekać je bardzo drobniutko.Cebule posiekać w drobna kosteczkę i przesmażyć na oleju z pieczarkami.Dodać jajko,posiekany koperek,tartą bułkę,starty ser żółty,przyprawić solą i pieprzem,dokładnie wymieszać.Kapelusze pieczarek oprószyć solą i mąką,nałożyć do nich farsz.Kapelusze maczać w mące,jajku i tartej bułce.Smażyć na oleju na rumiano z obu stron.Po usmażeniu przykryć na chwile pieczarki na patelni,aby doszły.Ułożyć na talerzu i udekorowac według swojego pomysłu.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *