Składniki:
6 jajek
1/2kg. pieczarek
1 mała cebulka
2 łyżeczki bułki tartej
masło
olej
sól
pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przeciąć na pół, tak aby nie uszkodzić skorupek. Pieczarki oczyszczone pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebule. Jajka delikatnie wyjąć ze skorupek, dokładnie pokroić ugnieść na drobna masę. Do masy jajecznej dodać pieczarki z cebulą, przyprawić ,wymieszać. Jeśli masa jest zbyt sucha, można dodać 1-2 łyżeczki masła. Farsz włożyć do skorupek, wyrównać . Jajka posypać tartą bułką, na patelni rozgrzać masło, ułożyć jajka farszem do dołu, smażyć na małym ogniu, aż do zrumienienia się bułki.