Składniki:

 

6 jajek

1/2kg. pieczarek

1 mała cebulka

2 łyżeczki bułki tartej

masło

olej

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, przeciąć na pół, tak aby nie uszkodzić skorupek. Pieczarki oczyszczone pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę cebule. Jajka delikatnie wyjąć ze skorupek, dokładnie pokroić ugnieść na drobna masę. Do masy jajecznej dodać pieczarki z cebulą, przyprawić ,wymieszać. Jeśli masa jest zbyt sucha, można dodać 1-2 łyżeczki masła. Farsz włożyć do skorupek, wyrównać . Jajka posypać tartą bułką, na patelni rozgrzać masło, ułożyć jajka farszem do dołu, smażyć na małym ogniu, aż do zrumienienia się bułki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *