Składniki

 

10 dużych pieczarek

8 suszonych podgrzybków

1 mała cebulka

10 jajek

sól

pieprz

posiekany szczypiorek

masło lub margaryna do smażenia

bułka tarta

 

Wykonanie:

 

Suszone podgrzybki zalać wrzątkiem, odstawić na 10 minut, po tym czasie gotować na małym ogniu 10 – 15 minut drobniutko pokroić. Ugotować jajka na twardo obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka. Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić na maśle lub margarynie. Pieczarki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Podsmażyć 10 minut razem z ugotowanymi podgrzybkami. Żółtka posiekać, dodać do farszu, doprawić solą i pieprzem, szczypiorkiem. Nadziewać połówki jajek farszem, posypać bułką tartą i obsmażyć na chrupiąco na maśle lub margarynie od strony bułki tartej .Poukładać na talerzyku udekorować według własnego uznania.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *