Składniki
10 dużych pieczarek
8 suszonych podgrzybków
1 mała cebulka
10 jajek
sól
pieprz
posiekany szczypiorek
masło lub margaryna do smażenia
bułka tarta
Wykonanie:
Suszone podgrzybki zalać wrzątkiem, odstawić na 10 minut, po tym czasie gotować na małym ogniu 10 – 15 minut drobniutko pokroić. Ugotować jajka na twardo obrać, przekroić wzdłuż na pół, wyjąć żółtka. Cebulę pokroić w kosteczkę, zeszklić na maśle lub margarynie. Pieczarki umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Podsmażyć 10 minut razem z ugotowanymi podgrzybkami. Żółtka posiekać, dodać do farszu, doprawić solą i pieprzem, szczypiorkiem. Nadziewać połówki jajek farszem, posypać bułką tartą i obsmażyć na chrupiąco na maśle lub margarynie od strony bułki tartej .Poukładać na talerzyku udekorować według własnego uznania.