JAJKA FASZEROWANE PANIEROWANE

Składniki:

5 jajek

3 plastry szynki

szczypiorek

4 rzodkiewki

trochę śmietankowego chrzanu

odrobina majonezu

pieprz

bułka tarta

olej do smażenia


Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą, obrać i pokroić na połówki. Wydrążyć żółtka, przełożyć je do miseczki. Szynkę i rzodkiewki pokroić drobniutko. Szczypiorek również. Całość przełożyć do miseczki z żółtkami, dodać chrzan, majonez, pieprz do smaku i rozdrobnić widelcem. Wydrążone białka napełnić otrzymanym farszem. Bułkę tartą wysypać na talerzyk. Jajka stroną z farszem przyłożyć do bułki tartej, aby dokładnie przykleiła się do do masy. Kłaść na rozgrzany olej stroną z bułką tartą i smażyć chwilkę, do zrumienienia bułki (wystarczy 2-3 minuty).

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *