Składniki:
5 jajek
3 plastry szynki
szczypiorek
4 rzodkiewki
trochę śmietankowego chrzanu
odrobina majonezu
pieprz
bułka tarta
olej do smażenia
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo. Zalać zimną wodą, obrać i pokroić na połówki. Wydrążyć żółtka, przełożyć je do miseczki. Szynkę i rzodkiewki pokroić drobniutko. Szczypiorek również. Całość przełożyć do miseczki z żółtkami, dodać chrzan, majonez, pieprz do smaku i rozdrobnić widelcem. Wydrążone białka napełnić otrzymanym farszem. Bułkę tartą wysypać na talerzyk. Jajka stroną z farszem przyłożyć do bułki tartej, aby dokładnie przykleiła się do do masy. Kłaść na rozgrzany olej stroną z bułką tartą i smażyć chwilkę, do zrumienienia bułki (wystarczy 2-3 minuty).