Składniki:

10 jajek

1/2 słoiczka majonezu

2 łyżki kremu chrzanowego lub 1 łyżka tartego chrzanu

1 łyżeczka cukru

liście sałaty

krążki cebuli

szczypiorek

pomidor

Wykonanie:

Jajka ugotować na twardo z dodatkiem soli i octu wtedy łatwiej się obierają. Zalać zimną wodą. Obrać i każde przekroić na pół. Posolić. Na podłużnym półmisku ułożyć liście sałaty. Na sałacie rozsypać drobno pokrojone korniszony. Ułożyć jajka. Majonez wymieszać z chrzanem i cukrem. Oblać nim jajka. Udekorować krążkami cebuli, plastrami pomidora a całość posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem. Schłodzić przed podaniem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *