Składniki;
1 galaretka malinowa
Masa jogurtowa:
350 ml. śmietany 30%
1 duży jogurt naturalny (lub smakowy malinowy)
5 łyżeczek żelatyny
Biszkopt:
6 jajek
6 łyżek wody
30 dag. cukru
25 dag. mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wykonanie;
Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu.
Biszkopt:
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić z wodą na sztywno. Następnie dodać cukier i miksować na wolnych obrotach,dodać żółtka i wolno miksować .Partiami wsypywać przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszając ciasto. Gdy już będzie wszystko wymieszane wylać ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piecz w 180C. około 25 minut.
Masa jogurtowa:
Żelatynę rozpuścić w 1/3 szklanki ciepłej wody. Ostudzić. Śmietanę ubić na sztywno. Ubijając dalej, dodać jogurt, a następnie żelatynę.Gdy masa będzie gotowa ubita to włożyć ją do lodówki. Gdy zacznie gęstnieć w ten czas wylać ją na biszkopt i włożyć ciasto z powrotemdo lodówki, do całkowitego stężenia.