KALAREPKI ZAPIEKANE Z MIĘSNYM FARSZEM

Składniki:

 

4 kalarepki

1 cebulka

olej

25 dag. mielonej wołowiny

1 łyżka koncentratu pomidorowego

1 jajko

1-2 łyżki tartej bułki

1-2 łyżki sera parmezan

sól

pieprz

 

Wykonanie:

 

Kalarepki umyj, zalej osolonym wrzątkiem, gotuj około 10 minut. Ostudź,  z każdej odkrój czapeczkę. Wydrąż środki pozostawiając 1,5-cm ściankę. Wydrążony  miąższ posiekaj. Cebulę pokrój w kostkę, przesmaż na oleju z posiekaną kalarepką. Dodaj mięso, mieszając przesmaż, dodaj koncentrat, podduś, przypraw, przestudź. Wymieszaj z jajkiem, tartą bułką i parmezanem, dopraw. Farszem napełnij kalarepki piecz  około 20 minut w temp. 200 C.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *