Składniki:

1 kapusta pekińska

2 papryki

1 por

1 ogórek zielony n

1 duże jabłko

koperek

szczypiorek

Wykonanie:

Kapustę poszatkować. Paprykę, ogórek, jabłko pokroić w kostkę, dodać por pokrojony białą część w pół plasterki i osączoną kukurydzę. Wszystko wymieszać, dodając koperek lub szczypiorek. Niczym nie przyprawiać.

Sos czosnkowy:

Składniki:

2 jogurty

4 łyżki gęstej śmietany

2 łyżki majonezu  3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę

sól

szczypta cukru

Wykonanie:

Wszystko razem wymieszać .Można również do jogurtu wsypać gotową przyprawę sos czosnkowy. Kapustę nałożyć na talerz i polać sosem, lub przyprawić całą kapustę i  podawać.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *