ZRAZY ZMIĘSA MIELONEGO

Składniki:

 

70 dag. mięsa mielonego

2 jajka

sól

pieprz

2 cebule

Nadzienie:

cebula

papryka

szynka

ogórki kiszone

bułka tarta

3 ? 4 łyżki do mielonego i trochę do obtoczenia

olej do smażenia

Wykonanie:

Jajka, bułkę tartą, drobno pokrojoną i podsmażoną cebulkę, sól, pieprz dodać do mielonego i dobrze wyrobić na pulchną masę. Cebulę, paprykę, szynkę i ogórki kiszone pokroić w słupki. Masę rozwałkować przez papier do pieczenia lub formować placuszki. Na środek każdego nakładać cebulę, paprykę, szynkę i ogórki kiszone uformować podłużne zrazy. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na gorącym tłuszczu. Podawać z ziemniakami i surówką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *