Składniki:
2 kg. karkówki
1 puszka ananasów
10 dag .moreli suszonych
5 dag. gruszek suszonych bez skórki
2 łyżeczki przyprawy garam masala
4 łyżki mleka kokosowego
2 łyżeczki przyprawy do karkówki
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1łyżeczka mąki kartoflanej
sól
pieprz
olej do smażenia
Wykonanie:
Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić w plastry grubości około półtora cm. Natrzeć przyprawą do karkówki roztartą z 3 łyżkami oleju oraz solą i pieprzem. Wstawić na 2 godziny do lodówki. Na patelni rozgrzać olej, opiec plastry mięsa, podlać je gorącą wodą, by wytworzył się sos. Mięso przełożyć do rondla, zalać gorącą wodą i dusić do miękkości. Na sosie z patelni krótko przesmażyć owoce pokrojone na kawałki, podlewając sokiem z ananasów. Do owoców dodać mleko kokosowe, przyprawę garam masala, czosnek granulowany. Zagęścić mąką kartoflaną rozprowadzoną w zimnej wodzie, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Kawałki mięsa wyjąć z rondla, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, zalać je przygotowanym sosem. Zapiekać około 10 minut w 190 C. Podawać z ryżem na sypko.