Składniki:
Ciasto:
1 szklanka wody
1 szklanka mąki pszennej
5 jajek
1/2 kostki margaryny
szczypta soli
Krem:
1 kostka margaryny
1 duży budyń waniliowy
1/2 litra mleka
1 cukier waniliowy
1 szklanka cukru pudru
1 dowolna galaretka
Wykonanie:
Wodę, margarynę i sól zagotować. Zdjąć z ognia. Wsypać mąkę, wymieszać. Gdy masa ostygnie, dodać jajka, wymieszać, podzielić na 2 części, wyłożyć w równych blaszkach. Piecz około 20 minut w 190C. Galaretkę rozpuścić w 500 ml. wrzątku. Gdy zacznie tężeć, wylać ją na jedną część ciasta. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Na mleku z cukrem waniliowym ugotować budyń. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Dodawać po łyżce budyniu. Krem wyłożyć na galaretkę, przykryć drugim ciastem. Posypać pudrem