KASZANKA Z WARZYWAMI

Składniki:

8 kawałków kaszanki

1 strąk czerwonej papryki

1 strąk żółtej papryki

1mała cukinia

2 ząbki czosnku

2 cebule

8 pieczarek

sól

pieprz

majeranek

 

Wykonanie:

 

Papryki oczyść z nasion, umyj, pokrój w kostkę. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Cebule obierz, pokrój w piórka. Cukinię i pieczarki obierz, pokrój w niedużą kostkę. Kaszanki wyjmij z flaka, ułóż na kawałkach folii aluminiowej, lekko rozdrobnij widelcem. Na wierzchu ułóż pokrojone warzywa i pieczarki. Oprósz solą, pieprzem i majerankiem. Folię zamknij, tworząc pakuneczki. Ułóż je na rozgrzanym grillu. Piecz około 25 minut.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *