Składniki;

2 szklanki kaszki kukurydzianej
1 litr mleka
4 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
2 łyżki wiórków kokosowych
30 dag. owoców (świeżych lub mrożonych)
masło

Wykonanie;

Do mleka wsyp wiórki kokosowe, łyżki cukru i cukier waniliowy. Zagotuj. Dosyp kaszkę, cały czas mieszając. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu do zgęstnienia (15 minut). Od czasu do czasu mieszaj. Pucharki posmaruj masłem, nałóż kaszkę, odstaw. Rozdrobnione owoce wrzuć do rondla, zasyp pozostałym cukrem i podlej kilkoma łyżkami wody. Duś na malutkim ogniu około 15 minut. Wyjmij kaszkę z pucharków, polej sosem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *