KAWOWY COMBER Z OWOCAMI

Składniki:

60 dag. jogurtu

1 kostka margaryny

1 szklanka cukru

1 jajko

5 żółtek

2 szklanki mleka w proszku

1/2 szklanki naparu z kawy

2 łyżeczki żelatyny

1 opakowanie biszkoptów

owoce i migdały do dekoracji

Wykonanie:

Margarynę utrzyj z cukrem. Dodaj jajko i 5 żółtek. Wymieszaj mikserem na jednolitą masę. Stale mieszając, dodawaj małe porcje jogurtu oraz mleka w proszku. Żelatynę rozpuść w 1 szklance wrzątku, wystudź. Następnie dodaj do masyjogurtowej. Wymieszaj. Biszkopty (I/3 paczki) ułóż w formie  jeden obok drugiego. Obficie skrop naparem z kawy. Posmaruj 1 /2 kremu. Przykryj resztą ciastek. Nasącz je pozostałą kawą i rozsmaruj pozostały krem. Schłodź. Przed podaniem udekoruj owocami i posiekanymi migdałami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *