Składniki:
60 dag. jogurtu
1 kostka margaryny
1 szklanka cukru
1 jajko
5 żółtek
2 szklanki mleka w proszku
1/2 szklanki naparu z kawy
2 łyżeczki żelatyny
1 opakowanie biszkoptów
owoce i migdały do dekoracji
Wykonanie:
Margarynę utrzyj z cukrem. Dodaj jajko i 5 żółtek. Wymieszaj mikserem na jednolitą masę. Stale mieszając, dodawaj małe porcje jogurtu oraz mleka w proszku. Żelatynę rozpuść w 1 szklance wrzątku, wystudź. Następnie dodaj do masyjogurtowej. Wymieszaj. Biszkopty (I/3 paczki) ułóż w formie jeden obok drugiego. Obficie skrop naparem z kawy. Posmaruj 1 /2 kremu. Przykryj resztą ciastek. Nasącz je pozostałą kawą i rozsmaruj pozostały krem. Schłodź. Przed podaniem udekoruj owocami i posiekanymi migdałami.