Składniki:

? kg. mięsa mielonego  obojętnie jakie

1 duża cebula

2 lub 3 ząbki czosnku

1 jajko

sucha bułka lub bułka tarta

papryka słodka

oregano

bazylia

inne zioła

pieprz

sól

patyczki do szaszłyków

Wykonanie:

 

Mięso mielone włożyć do miski, dodać drobno posiekaną cebulę i czosnek, wbić całe jajko, dodać rozmoczoną bułkę tartą , doprawić pieprzem i solą, wymieszać. gdy mięso jest zbyt rzadkie dodajemy bułki tartej aby uzyskać gęstą konsystencje. Mięso uformować na kształt podłużny na patyczkach do szaszłyków. obtoczyć w ziołach lub papryce słodkiej. Piec na grillu lub w piekarniku około 30-40 minut. można podawać same lub Np. z frytkami i surówką.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *