składniki:

1 główka kapusty pekińskiej
4 filety z kurczaka
2 cebule
1 słoik ogórków konserwowych
1 puszka kukurydzy
przyprawa Gyros
keczup
majonez

Wykonanie:

Filety podsmażamy na patelni. Gdy już będą lekko zarumienione podsypujemy przyprawą Gyros. Kapustę kroimy . Ogórki kroimy w kosteczkę kukurydzę odsączamy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Najlepiej jest układać gyros w szklanym naczyniu, by widać było warstwy. Warstwy układamy następująco na dno dajemy  mięso ,keczup ogórki,cebula ,kukurydza, majonez, keczup ,kapusta. Wierzchnią warstwę, czyli kapustę, można udekorować majonezem i keczupem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *