Składniki;

1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka cukru
12i 1/2 dag. margaryny
4 jajka
2 kisiele cytrynowe bez cukru
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

Ponadto;

tłuszcz do formy
bułka tarta
cukier puder do posypania

Wykonanie;

Margarynę roztopić w rondelku na małym ogniu, ostudzić.Oddzielić żółtka od białek i zmiksować z cukrem i przestudzoną margaryną na puszystą masę.Do utartej masy miksując stopniowo dodawać mąkę z proszkiem do pieczenia.Białka ubić na sztywną pianę i przełożyć do masy, dodać kisiel w proszku, wymieszać delikatnie,przełożyć do wysmarowanej i posypanej bułką tarta formy 18x18cm.piecz w nagrzanym piekarniku 170C.około 30-35 minut.Po upieczeniu posypać ciasto cukrem pudrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *