Wykonanie;
250g. mielonego mięsa wołowego
2 bułki hamburgerowe
1 pomidor
4 ogórki konserwowe
1 czerwona cebula
sałata rukola
1 łyżeczka ketchupu
1 łyżeczka ostrej musztardy
masło klarowane
sól
pieprz
Wykonanie;
Mięso dopraw solą i pieprzem,dokładnie wymieszaj. Uformuj z niego kule a następnie rozbij je na płaskie placki.Na rozgrzanym na patelni maśle klarowanym smaż około 3 minuty z każdej strony. Pod koniec smażenia dołóż na patelnię bułki hamburgerowe i poczekaj aż lekko się zarumienią, i uzyskaj odpowiednią chrupkość.Posmaruj obie połówki bułki ketchupem i musztardą.Na jednej z nich ułóż warstwami sałatę, pokrojone pomidory i ogórki, mięso, cebulę i rukolę, a następnie przykryj druga częścią bułki.