KLOPSIKI KASZĄ KUSKUS

Składniki:

1 kg. mięsa mielonego z indyka

1 jajko

1 cebula

sól

pieprz

pietruszka zielona.

Wykonanie:

Mięso zmielić w maszynce do mięsa. Dodać jajko ,cebulę startą na grubych oczkach,sól,pieprz i pietruszkę .Mięso wyrobić i formować małe kulki ,następnie układać w naczyniu żaroodpornym ,surowe,i polać sosem .

Sos:

1 keczup pikantny

2 laski selera naciowego drobno pokrojonego

1 cebule pokrojona w kostkę

4 duże pieczarki pokrojone w plasterki

1puszka groszku

1puszka kukurydzy

3 łyżki miodu

Wykonanie:

Seler naciowy drobno pokroić. Pieczarki pokroić w plasterki. Kukurydzę i groszek odsączyć. Wszystkie składniki wymieszać i zalać surowe klopsiki .Przykryć folią piec w piekarniku 180C. około 30minut. Podawać wg swojego uznania .

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *