SAŁATKA JARZYNOWA ELI

Składniki:

1 kg. marchewki

1/2 kg. pietruszki

40 dag. ziemniaków

1 mały seler( bulwa)

8 jajek

8 ogórków konserwowych

1  cebula

majonez

1  groszek konserwowy

sól

pieprz

Wykonanie:

Marchewkę, pietruszkę, ziemniaki i selera ugotować w łupinkach do miękkości, wystudzić, obrać Jajka ugotować na twardo, również ostudzić i obrać. Obrane jarzyny, cebulę, ogórki i jajka pokroić w drobną kostkę.Groszek odsączyć. Wszystkie składniki połączyć razem i wymieszać  z groszkiem i majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem.Odstawić na godzinkę aby sałatka się przegryzła i przeszła smakami.Udekorować według swojego uznania.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *