Składniki:

1kg.ryby mrożonej(dorsz ,mintaj lub innej)

2 bułki

2 jajka

bułka tarta

sól

pieprz

olej

mleko

Wykonanie:

Odmrozić rybę odcisnąć zmielić dodać jajka, bułki zamoczone w mleku lub w wodzie,sól,pieprz do smaku,Wszystko razem połączyć i robić małe kulki obtacza ćw bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.

Zalewa:

2 litry wody

1 szklanka octu

2 łyżki cukru

1łyżka soli

2 cebule pokrojone w plastry

1 marchewka pokrojona w paseczki

4-5 ziarenek ziela angielskiego

1-2 liście laurowe

1/2 łyżki gorczycy

Wykonanie:

Składniki zalewy zagotować . Klopsiki ułożyć w słoikach i zimną zalewą zalać zakręcić .Odstawić do lodówki przynajmniej na noc aby przeszły smakami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *