Składniki:

40 dag. mięsa mielonego

1 jajko

bułka tarta

olej

1/2 litra bulionu z kostki

1/2 kostki bulionowej

1puszka koncentratu pomidorowego

2 serki topione

2 szklanki kaszy kuskus

szczypiorek

bazylia

sól

pieprz

śmietana

Wykonanie:

Mięso mielone wyrób z jajkiem i 4 łyżkami bułki tartej. Przypraw do smaku. Z masy uformuj pulpety. Obtocz w pozostałej bułce tartej. Usmaż na oleju. Osącz. Bulion i koncentrat wlej do rondla. Posyp bazylią.Zagotuj. Włóż pulpety. Duś pod przykryciem około 30 minut. Wlej kilka łyżek śmietany. Kuskus zalej wodą 1 cm ponad kaszę. Dodaj kostkę bulionową. Wsyp szczypiorek. Gdy kuskus wchłonie większość wody dodaj serki topione. Wymieszaj. Skrop olejem. Podaj z pulpetami.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *