KNEDLE TRUSKAWKOWE EWY

Składniki;
20 dag.twarogu półtłustego
20 dag. mąki pszennej
1 żółtko
sól
1/2 szklanki mleka
1/2 kg. truskawek

Dodatkowo;

śmietana lub masło
cukier

Wykonanie;

Twaróg przecisnąć przez praskę, dodać żółtko, mąkę i mleko dodać taką ilość, aby składniki połączyły się dobrze ze sobą, wyrobić ciasto. Rozwałkować je na grubość około 1 cm, pokroić na kwadraty, w każdy kwadrat zawinąć truskawkę.Knedle gotować w lekko osolonej wodzie, 3-4 minuty od czasu wypłynięcia na powierzchnię wody. Podawać polane śmietaną i posypane cukrem lub polane przyrumienionym masełkiem i posypane cukrem.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *