KNEDLE Z BRZOSKWINIAMI

Składniki:

1/2-1 kg .ziemniaków

1-2 łyżka masła

odrobina mleka

mąka,

 jajko

cukier

brzoskwinie

bułka tarta

cynamon

Wykonanie:

Ziemniaki gotujemy, odcedzamy, dokładnie ugniatamy z masłem, mlekiem na gładką masę. Gdy wystygnie, dodać mąkę, wyrabiamy gęste ciasto.

Z ciasta robimy rulon, odrywamy po kawałku. do połówek brzoskwiń wsypujemy po pół łyżeczki cukru, owoce dokładnie oblepiamy ciastem, knedle gotujemy. Po wypłynięciu wyjmujemy. podajemy gorące, polane masłem z podsmażoną bułką tartą, i posypane cynamonem ale niekoniecznie, jak ktoś nie lubi.

 

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *