KOKARDKI Z SOSEM GRZYBOWYM

Składniki:

 

40 dag. grzybów (podgrzybków, koźlaków lub mieszanych)

25 dag. makaronu, najlepiej kokardek

5 dag. masła

1/2 szklanki śmietany

1 łyżka mąki

1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki

cebula

pieprz

sól

 

Wykonanie:

 

Grzyby lekko rozmrozić, drobno pokroić. Cebulę obrać, posiekać i razem z grzybami udusić na maśle, podlewając kilkoma łyżkami wody. Połowę grzybów i cebuli zmiksować, dodać d o pozostałych. Zaciągnąć mąką wymieszaną ze śmietaną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente w osobnej wodzie , odcedzić, wymieszać z sosem i natką pietruszki i od razu podawać.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *