Składniki:

5jajek dużych ugotowanych na twardo

1 surowe duże jajko

1/2 czerstwej bułki

trochę mleka

sól

pieprz

mała cebula

2 łyżki szczypiorku, drobno poszatkowanego

1 łyżka natki pietruszki drobno poszatkowanej

bułka tarta

Wykonanie:

Namocz bułkę w mleku, na tarce o grubych oczkach zetrzyj jajka. Do miski przełóż szczypiorek, pietruszkę, jajka ugotowane na twardo i surowe jajko, sól, pieprz, bardzo dobrze wyciśniętą z mleka bułkę. Na niewielkiej ilości tłuszczu zeszklij drobno pokrojoną cebulę. Dodaj ją do masy. Uformuj kotlety i obtocz je w bułce tartej. Smaż kotlety z obu stron i po bokach. Podawaj na ciepło

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *