KOTLECIKI ZIEMNIACZANE

Składniki:

Ciasto:

70dag ziemniaków

 3 jajka

 3 szklanki mąki

 sól, pieprz


Nadzienie

 30dag mięsa mielonego

 15dag pieczarek

1 duża cebula

3 łyżki mąki

sól, pieprz

Ciasto:
Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. Ostudzić a następnie połączyć z pozostałymi składnikami

.
Nadzienie:


Pieczarki pokroić w półplasterki. Cebulę drobno pokroić i razem z pieczarkami podsmażyć na oleju.Do ok ? szklanki wody dodać mąkę i wymieszać z pieczarkami, cebulą i mięsem. Wszystko smażyć ok 15minut. Ostudzić. Ciasto faszerować nadzieniem tak jak kluski z mięsem i spłaszczać.Kotleciki obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Składniki na ok 15 kotlecików

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *