Składniki:
Ciasto:
70dag ziemniaków
3 jajka
3 szklanki mąki
sól, pieprz
Nadzienie
30dag mięsa mielonego
15dag pieczarek
1 duża cebula
3 łyżki mąki
sól, pieprz
Ciasto:
Ziemniaki ugotować i przepuścić przez praskę. Ostudzić a następnie połączyć z pozostałymi składnikami
.
Nadzienie:
Pieczarki pokroić w półplasterki. Cebulę drobno pokroić i razem z pieczarkami podsmażyć na oleju.Do ok ? szklanki wody dodać mąkę i wymieszać z pieczarkami, cebulą i mięsem. Wszystko smażyć ok 15minut. Ostudzić. Ciasto faszerować nadzieniem tak jak kluski z mięsem i spłaszczać.Kotleciki obtaczać w mące, jajku i bułce tartej. Smażyć na gorącym oleju na złoty kolor. Składniki na ok 15 kotlecików