KOTLETY MIELONE Z PIECZARKAMI

Składniki:

1 kg. mielonej łopatki

1 cebula

6-7 pieczarek

1 bułka

2 ząbki czosnku

1 łyżeczka musztardy

2 jajka

pietruszka zielona

Wykonanie:

Pieczarki cienko pokroić lekko przesmażyć na maśle . Dodać 2-3łyżki wody nadaje to delikatności mięsu namoczyć i dobrze odcisnąć bułkę 2 ząbki czosnku przepuścić przez praskę dodać musztardę ,jajka garść świeżej drobniutko pokrojonej natki sól, pieprz do smaku. Łopatkę zmielić razem z namoczoną i odciśniętą bułką. Dodać pozostałe składniki i wyrobić gładką masę. Wilgotnymi dłońmi formować kotlety. Każdy obtaczać w bułce tartej i smażyć najpierw na mocniejszym ogniu a następnie na mniejszym, często obracając.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *