KOTLETY Z ŁOSOSIA

Składniki:

 

30 dag. surowego mięsa z łososia norweskiego

1 duża cebula

1 łodyga selera naciowego

2 jajka

1 łyżka drobno posiekanego koperku

2 łyżki mąki

sól

pieprz

zielona pietruszka

3 ząbki czosnku przeciśniętego

olej do smażenia

Wykonanie:

Filet z łososia umyć osuszyć ręcznikiem papierowym ,następnie bardzo drobniutko pokroić ,seler ,cebulę ,czosnek pietruszkę pokrojoną drobniutko i jajko dodać do łososia wymieszać doprawić solą pieprzem i dodać mąkę. Tak przygotowanego łososia smażyć ,formować łyżką okrągłe kotleciki .Podawać z sosem .

 

SOS DO ŁOSOSIA CYTRYNOWO -MIODOWY

Składniki:

1 łyżka musztardy Dijon

15 łyżek oliwy

sok z 1 cytryny

1 łyżeczka miodu

3 listki świeżej mięty

sól

biały pieprz

cukier

Wykonanie:

Utrzeć wszystkie składniki dodając oliwę stopniowo. Na końcu dodać posiekaną miętę.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *