Składniki:

1 żółty grejpfrut

1 czerwony grejpfrut

2łyżeczki żelatyny

5 dag. cukru

30 dag. jogurtu naturalnego

1 torebka cukru waniliowego

20 dag. śmietany kremowej

Wykonanie:

Żelatynę rozpuścić według przepisu Z żółtego grejpfruta wycisnąć sok( ok.200 ml. Czerwony sparzyć obra, usunąć białą skórkę. Miąższ pokroić na plasterki. Jogurt połączyć z sokiem z żółtego owocu ,cukrem i cukrem waniliowym. Stale mieszając dolewać żelatynę. Na sztywno ubić śmietanę  dodać do jogurtu dokładnie wymieszać. Do pucharków włożyć kawałki czerwonego grejpfruta i krem. wstawić na 1 godz. do lodówki.

Rekomendowane artykuły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *